Wat als je inkomen wegvalt omdat je lang ziek bent?
08 Mar 2024
Ben jij zelfstandig ondernemer? Dan is het je bekend dat je verantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen van je bedrijf. Wordt er niet gewerkt, dan komt er ook geen geld binnen. Vandaar dat ondernemers er alles aan doen om te zorgen dat ze voldoende klanten werven, dat ze goed werk leveren en dat ze hun bedrijf kunnen laten groeien. Wat maar weinig zelfstandigen hebben geregeld, is een vangnet voor het moment waarop ze zelf niet meer in staat zijn om een inkomen te verdienen. Vandaar dat we je graag meer willen vertellen over de mogelijkheid om een AOV af te sluiten. Mocht je ziek worden en langdurig thuis komen te zitten, dan hoef je niet bang te zijn dat je je vaste lasten niet meer kunt betalen.
Is een AOV afsluiten voor iedereen verplicht?
Omdat een groot aantal ondernemers niet goed verzekerd is, betekent dit dat een grote groep mensen in de problemen kan komen wanneer ze ziek worden. Vandaar dat er binnen de politiek gesproken wordt om de AOV verplicht te maken. Momenteel is dat nog niet het geval, maar dat betekent niet dat je dit onderwerp dus kunt vergeten. Integendeel. Het is verstandig om te kijken welke AOV voor jou een goede oplossing biedt in situaties waarin je zelf geen werk meer kunt verzetten. Op het moment dat je ziek bent, wil je niet ook nog eens veel stress hebben, omdat je je vaste lasten niet meer kunt betalen. Met een goede AOV kun je er voor zorgen dat je nog altijd geld binnenkrijgt, zodat je je op je herstel kunt richten.
Wat kun je zoal van de AOV verwachten?
Als je een AOV verzekering afsluit, regel je dat je inkomen niet wegvalt op het moment dat jij niet meer in staat bent om te werken. Meestal kunnen ondernemers wel een tijdje teren op hun buffer, maar wanneer deze op raakt, is het nog belangrijker dat je niet zonder geld komt te zitten. Een goed op je situatie afgestemde AOV zorgt ervoor dat je maandelijks een inkomen krijgt waarvan je rond kunt komen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar hoeveel geld je per maand nodig hebt om alle vaste lasten te kunnen betalen. Ook moet je kijken wanneer je een beroep wilt kunnen doen op je AOV. Hoe langer je op je eigen buffer kunt teren, hoe lager je maandpremie wordt. Vind je het lastig om te bepalen wat voor jou een goede maandelijkse uitkering is? Dan kun je altijd even contact opnemen met je verzekeraar. Hier kun je een afspraak maken met een specialist die naar jouw situatie gaat kijken en samen met jou een geschikte polis opstelt. Zo weet je zeker dat je een pakket krijgt waar je iets aan hebt op het moment dat je ziek thuis komt te zitten. Dat scheelt veel stress.
Je verzekering helpt je ook om problemen te voorkomen
Een AOV helpt je niet alleen in tijden van tegenspoed, maar kan je ook helpen om juist te voorkomen dat je langdurig ziek wordt. Bij je verzekering komt namelijk ook een budget voor gezond ondernemen. Hiermee krijg je inzicht in hoe je een gezonde balans kunt behouden tussen je werk en je privéleven. Je kunt eens per drie jaar maar liefst vijfhonderd euro budget krijgen. Ook wanneer je na ziekte de draad weer wilt oppakken, kun je je verzekering gebruiken om je re-integratietraject vorm te geven. Zo weet je zeker dat je geen dingen doet die schadelijk voor je zijn en vergroot je de kans dat je weer volop aan de slag kunt gaan. Kijk even op de site van je verzekeraar voor meer info en sluit je polis vandaag nog af.